Class 5 Steam Integrator EN ISO 11140-1

Artikel 2 van 2
€ 34,95 (exclusief btw)

Stoomsterilisatie is een gebruikelijke methode van meer dan 100 jaar. Vele jaren van onderzoek hebben aangetoond dat stoomsterilisatie een betrouwbare methode is, gebaseerd op drie fundamentele parameters: tijd, temperatuur en verzadigde stoom. Alle 3 parameters zijn belangrijke criteria voor een effectieve stoomsterilisatie .

De Class 5 Steam Integrator is ontworpen om de drie kritische parameters te meten tijdens de stoomsterilisatie. Steam Chemical Integrators zijn chemische indicatoren, die chemische processen op gang zetten en ter controle van dit verloop ingezet worden.

Het grote voordeel van deze indicatoren is dat de resultaten altijd eenduidig en geen verdere uitleg behoeven.

Tijdens het sterilisatieproces smelten chemische bestanddelen en bewegen op de indicator weergave van de “REJECT” zone naar de "ACCEPT" -zone. Dit gebeurt altijd alleen als alle drie de kritische parameters van dampsterilisatie is voldaan.

De dynamiek van de drie kritische parameters zal de behoefte aan zorgvuldige controle beoordelen aan binnenkant van de verpakking of containers. Het gebruik van chemische indicatoren is  belangrijk voor het toezicht op verpakte steriele artikelen, trays, containers en sterilisatiezakken. Chemische indicatoren worden gebruikt in iedere soort van verpakking, om te waarborgen dat in alle verpakkingen dezelfde voorwaarden aanwezig waren.

Instructies voor gebruik:

1 Leg de Steam Chemical Integrator in elke verpakking, houderbak en sterilisatie zakje.

2 Het beladen van de autoclaven gebeurd volgens instructies van de fabrikant.

3 Het verwijderen van de lading van de autoclaaf kan alleen als op de indicator de zwarte balk weer helemaal in het gebied van de blauwe "ACCEPT" veld kan worden gezien. Als de zwarte balk niet zichtbaar is in het blauwe gebied moet de inhoud van de autoclaaf opnieuw gesteriliseerd worden.

Het bewaren van ongeopende en opnieuw gesloten verpakkingen bij kamertemperatuur (15 ° - 30 ° C).

Beschermen tegen direct zonlicht

Niet in de onmiddellijke nabijheid van de reiniging en desinfectie middelen opslaan! Er treedt geen verandering in de indicator op na het openen van de verpakking gedurende 6 maanden als deze volgens de voorgeschreven manier is opgeslagen.

De Steam Chemical Integrator behoudt zijn effectiviteit in ongeopende verpakking 5 jaar na productie, wanneer het pakket volgens de aanbevelingen wordt opgeslagen.

Verpakt per 100 stuks.

© 2013 - 2024 Medi-Pack - Medisch verpakkingsmateriaal tot 70% korting | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel